VI KAN GRAFISK DESIGN

Grafisk design, grafisk form eller original som det också kallas är själva grundstenen i bygget att få en snygg trycksak. Det säger sig självt att om man snålar in på den grafiska formen och bara "slänger ihop något" så blir ju resultatet därefter. Vi har lång erfarenhet av vad man kan göra och även vad man ska försöka undvika. För grafisk design innefattar väldigt många olika delar och det är mycket att hålla reda på. Nedan hittar du några av de viktigaste ingredienserna för ett lyckad design:

pantone-living-coral-content-2018.jpg

Form är ett lite luddigt ord, men bakom det står t ex placering av innehåll, storlek och hierarki. Att veta vart man ska placera vad och hur stort ett objekt ska vara i förhållande till något annat för att få bästa möjliga effekt är en konst som kräver lång erfarenhet. 

typografi är en stor del av trycksaker

Typsnitt säger liksom färger väldigt olika saker om innehållet. Använder du t ex Comic Sans, som en sans serif, så får man ett lite lättsammare och kanske ett mindre seriöst intryck medan om du använder dig av t ex Garamond, som är en serif, så får man ett mycket striktare och seriösare intryck. Det finns otroligt många olika typsnitt, bara i vårt bibliotek har vi flera tusen, och det krävs stor kunskap att veta vilket typsnitt man ska använda när. 

Färg är en mycket viktig del i alla sorters tryck och design. Vi människor uppfattar olika färger på olika sätt och de bär även med sig olika känslor. T ex kopplar man ofta ihop färgen röd med kärlek, passion, styrka, aggressivitet och fara. Den är känd för att öka vårt blodtryck och göra oss hungriga. Färgen gul å andra sidan kopplar vi ofta ihop med glädje, energi, värme, och intellekt. Används ofta för att framhäva just glädje och värme. Det är viktigt att utnyttja de olika färgernas egenskaper för att framhäva ditt budskap och så att mottagaren får rätt känsla av din trycksak men framför allt ditt företag. 

30 års erfarenhet

När det gäller grafisk design och layout så gör vi allt från enklare vektorisering av befintlig logga till omfattande layout-arbeten och tryckoptimeringar av tidningar, och allt där emellan. Det är mycket att tänka på för att producera ett riktigt bra tryckoptimerat original men vi har jobbat med grafisk form i över 30 år och har mycket god kunskap i hur vi förser dig som kund med bästa möjliga produkt, från såväl original till tryck.